Vremea pe 9 zile Curs valutar Netul.ro pe facebook
Filme noi. Program cinema

Cel mai avansat si cel mai letal portavion din lume lansat de SUA (Video)

10 Nov 2013, 22:21 | Categoria: International | 134 afisari
Cel mai avansat si cel mai letal portavion din lume lansat de SUA (Video) Statele Unite au lansat la Newport, Virginia primul portavion din noua generatie, el fiind cel mai avansat din punct de vedere tehnologic, dar in acelasi timp si cel mai letal dintre cele construite vreodata.

Noul portavion, USS Gerald R. Ford, care poarta numele fostului presedinte al SUA, a costat aproximativ 14 miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Portavionul are caracteristici cu totul impresionante: lungimea de 337 de metri, latimea de 76 de metri, iar greutatea de 101.604 tone.

Transportatorul este primul care utilizeaza forta electromagnetica pentru a lansa avioanele in zbor. USS Gerald Ford va putea efectua pana la 220 de decolari si aterizari pe puntea sa, in fiecare zi.

Noul portavion din clasa Ford va fi cea mai mare si mai letala nava construita vreodata, el urmand sa intra in dotarea flotei SUA in anul 2016.

Pentru constructia sa, pe santierul din Newport s-a folosit cea mai mare macara din emisfera vestica, denumita "Big Blue", care poate ridica 1.133 de tone la un moment dat, ea fiind esentiala pentru asamblarea navelor din noua clasa Ford.

La bordul sau vor stationa noile avioane de lupta F-35 Strike Fighter, iar portavionul va fi dotat cu rachete Sea Sparrow care zboara cu o viteza de patru ori mai mare decat cea a sunetului, cu rachete RIM 116 cu raza scurta de actiune, dar si cu un super-tun Phalanx CIWS ghidat de un radar.
Sursa: ziare.com

Scrie o parere legata de acest articol

Alte stiri online din categoria International:

Ultimele stiri online:

cazare
Cazare Bran
Cazare Moeciu